HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
The Time Is
Latest topics
» lari xcenter
Thu Jan 24, 2013 12:22 pm by Alduin

» Assalamualaikum
Thu Jan 24, 2013 11:31 am by Alduin

» enjin kancil stdard upgrade turbo kit...
Sat Dec 15, 2012 4:44 pm by joekar

» haloo
Sat Dec 15, 2012 4:40 pm by joekar

» ~yun is here~
Fri Jan 13, 2012 7:57 pm by y-Hyun

» Haloo.....
Sun Jul 18, 2010 4:34 am by randy

» Cara untuk run 2 YM pada masa yang sama
Sat Jul 17, 2010 1:44 am by juju

» all about tuning and turbo kit
Thu Jun 17, 2010 11:54 pm by ken

» New Myvi 2o1o
Tue Apr 13, 2010 10:28 pm by __p_yE__.com

» VIP Cars
Sat Oct 31, 2009 7:52 am by randy

Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar
Hit Counter
Free Website Counter
Top posters
randy
 
Trv_86
 
::JEX::
 
__p_yE__.com
 
j_a_Y
 
z3t_ex
 
mie-boy
 
martinicious
 
neo-vic
 
waaamaina
 
Statistics
We have 46 registered users
The newest registered user is ogunjanni

Our users have posted a total of 1356 messages in 106 subjects

Share | 
 

 konvoi pg Ranau...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
martinicious
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 59
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job : Event Co-Ordinator
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: konvoi pg Ranau...   Wed Feb 18, 2009 2:21 pm

aku cadang mo buat konvoi pg Ranau bulan 5 ni, suma member club djemput utk memberi komen ttg ni, ramai2 ba kita pg, baru best...

Tentative Plan ( 30/5/09 - 31/5/09 )

30/5/09
-Konvoi dari kk tepat jam 7am, perjalanan djangka megambil masa dalam 3 jam.
- 10am check in d Pine Resort,
- 12pm bertolak pg kadai Ranau, makan tgh ari
- 1.30pm btolak dari pekan ke Poring hotspring. Mandi2 time.
- 4pm balik ke Pine Resort utk memulakan aktiviti BBQ nite
- 10pm tidur

31/5/09
-Konvoi balik ke kk tepat jam 10am.
-1pm sampai kk, menuju destinasi masing2

MCM? kalau ada cadangan, sila la, jgn malu2...
Back to top Go down
View user profile
Trv_86
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 240
Age : 31
Location : Kota Kinabalu
Job : Computer Tech
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Wed Feb 18, 2009 2:33 pm

Ok.. Bha... Sesiapa yang berminat, blh la kasi list nama yg mo join.. Smile
so konvoi nie 2 hari 1 malam la.. Geng2 yang lain tue, bagi2 lar pendapat... . cheers

_________________
TrevoR
trevor.philip86@gmail.com
Back to top Go down
View user profile
randy
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 291
Age : 29
Location : Luyang~Lintas
Job : sTudent
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Wed Feb 18, 2009 6:00 pm

d mna ada kemahuan..d situ ada jln.. cyclops
sya on jak..
kalo ble..
list down byaran pginapan tue..
spaya snang ckit kta mau ready bajet..
maklum larr..mau jga anak lgi..wahhahahaha..
Back to top Go down
View user profile http://www.turbomaniac88.blogspot.com
::JEX::
Web Master
Web Master
avatar

Male
Number of posts : 216
Age : 30
Location : Kota Kinabalu
Job : Graphic Designer
Registration date : 2009-02-13

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Wed Feb 18, 2009 7:31 pm

ok ngam la ni.. ada suda perancangan hehe~ bha member yg lain kumpul2 la duit tu.. aku rasa budget dalam rm200 cukup suda ba ni.. lebih lg.. apa2 pn sila update ttg harga tu k.. cheers
Back to top Go down
View user profile http://reunite.twilight-mania.com
j_a_Y
VIP Member
VIP Member
avatar

Male
Number of posts : 127
Age : 30
Location : kota kinabalu
Job : tourist guide
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Thu Feb 19, 2009 7:01 pm

ok jg tue idea tue,konvoi ramai2 perjlnan pergi kinabalu pine resort x mgambil msa yg lama pun dari kk pg pine resort hanya ambi msa 1 jam 40minit sahaja...so kta ramai2 singgah di kg nabalu lg minum2....klu nak yg lg best bgus kta jln dr kk sblm jam 6 stgh sbb time tue x byk kenderaan besar seperti lori atau tour bas jd msa tue yg sesuai bro...ini sekadar cadangan sahaja ikut dr sebulat suara sumer.....
Back to top Go down
View user profile
Trv_86
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 240
Age : 31
Location : Kota Kinabalu
Job : Computer Tech
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Thu Feb 19, 2009 8:12 pm

j_a_Y wrote:
ok jg tue idea tue,konvoi ramai2 perjlnan pergi kinabalu pine resort x mgambil msa yg lama pun dari kk pg pine resort hanya ambi msa 1 jam 40minit sahaja...so kta ramai2 singgah di kg nabalu lg minum2....klu nak yg lg best bgus kta jln dr kk sblm jam 6 stgh sbb time tue x byk kenderaan besar seperti lori atau tour bas jd msa tue yg sesuai bro...ini sekadar cadangan sahaja ikut dr sebulat suara sumer.....

Bagus tue jay... boleh pakai juga cadangan ko nie arr.. hehe.. lagi safe kan kalo kita jalan time keta ndak banyak... huhu.... Very Happy

_________________
TrevoR
trevor.philip86@gmail.com
Back to top Go down
View user profile
martinicious
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 59
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job : Event Co-Ordinator
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Fri Feb 20, 2009 4:57 pm

randy wrote:
d mna ada kemahuan..d situ ada jln.. cyclops
sya on jak..
kalo ble..
list down byaran pginapan tue..
spaya snang ckit kta mau ready bajet..
maklum larr..mau jga anak lgi..wahhahahaha..

hahaha, bro, aku pun mo jaga anak juga...
Back to top Go down
View user profile
martinicious
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 59
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job : Event Co-Ordinator
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Fri Feb 20, 2009 4:58 pm

Trv_86 wrote:
j_a_Y wrote:
ok jg tue idea tue,konvoi ramai2 perjlnan pergi kinabalu pine resort x mgambil msa yg lama pun dari kk pg pine resort hanya ambi msa 1 jam 40minit sahaja...so kta ramai2 singgah di kg nabalu lg minum2....klu nak yg lg best bgus kta jln dr kk sblm jam 6 stgh sbb time tue x byk kenderaan besar seperti lori atau tour bas jd msa tue yg sesuai bro...ini sekadar cadangan sahaja ikut dr sebulat suara sumer.....

Bagus tue jay... boleh pakai juga cadangan ko nie arr.. hehe.. lagi safe kan kalo kita jalan time keta ndak banyak... huhu.... Very Happy

yup, kita slow n steady ja bah...nanti aku update arga penginapan tu...
Back to top Go down
View user profile
randy
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 291
Age : 29
Location : Luyang~Lintas
Job : sTudent
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Fri Feb 20, 2009 8:35 pm

martinicious wrote:
randy wrote:
d mna ada kemahuan..d situ ada jln.. cyclops
sya on jak..
kalo ble..
list down byaran pginapan tue..
spaya snang ckit kta mau ready bajet..
maklum larr..mau jga anak lgi..wahhahahaha..

hahaha, bro, aku pun mo jaga anak juga...

yaka?..
sma larr kta ne..
hihi..

tdk rosak juga ka jln p sna tue?..
Back to top Go down
View user profile http://www.turbomaniac88.blogspot.com
j_a_Y
VIP Member
VIP Member
avatar

Male
Number of posts : 127
Age : 30
Location : kota kinabalu
Job : tourist guide
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 7:12 am

randy ko ada anak jg ker???ok bro martin tlg update ya harga penginapan kat pine resort tue klu sy senang sy ble jg tlg cr harga penginapan sna.....tp mslhnya dpt ka sy ikut nie emmmmmmm Sad
Back to top Go down
View user profile
martinicious
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 59
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job : Event Co-Ordinator
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 12:44 pm

j_a_Y wrote:
randy ko ada anak jg ker???ok bro martin tlg update ya harga penginapan kat pine resort tue klu sy senang sy ble jg tlg cr harga penginapan sna.....tp mslhnya dpt ka sy ikut nie emmmmmmm Sad

Hahaha...buli ba, sa kasi sumbat ja ko d bonet...hahahahah
Back to top Go down
View user profile
j_a_Y
VIP Member
VIP Member
avatar

Male
Number of posts : 127
Age : 30
Location : kota kinabalu
Job : tourist guide
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 12:54 pm

klu kena sumbat x kisah tp nie keja samakn dgn jex lalala bro pening kepala nak fikir,sy nak cr keja lain dlulah nie bru kta sumer dpt pg sma2........ Smile
Back to top Go down
View user profile
z3t_ex
Airman First Class
Airman First Class
avatar

Male
Number of posts : 99
Age : 47
Location : car cockpit
Job : slayer
Registration date : 2009-02-17

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 1:21 pm

randy wrote:

yaka?..
sma larr kta ne..
hihi..

tdk rosak juga ka jln p sna tue?..

mcm itu juga la jln p ranau..
teda perubahan drastik

klu yg lowered tu..siap la
Back to top Go down
View user profile
martinicious
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 59
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job : Event Co-Ordinator
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 1:32 pm

randy wrote:
martinicious wrote:
randy wrote:
d mna ada kemahuan..d situ ada jln.. cyclops
sya on jak..
kalo ble..
list down byaran pginapan tue..
spaya snang ckit kta mau ready bajet..
maklum larr..mau jga anak lgi..wahhahahaha..

hahaha, bro, aku pun mo jaga anak juga...

yaka?..
sma larr kta ne..
hihi..

tdk rosak juga ka jln p sna tue?..

Hehehe, aku ada 1 prince & 1 princess. Last time yg aku pg sana, jalan dia ok juga, adalah sikit tempat yg gravel tapi still buli jalan..Jay, macam jalan dia tu skarang?
Back to top Go down
View user profile
j_a_Y
VIP Member
VIP Member
avatar

Male
Number of posts : 127
Age : 30
Location : kota kinabalu
Job : tourist guide
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 2:21 pm

JLN P RANAU KA??? bt msa nie kk p kinabalu park xda mslh yg sy x pasti dr kundasang p ranau tp jan risau nnt sy tanya infomer sy kat sna jln ok ka x...

bkn apa kn last month adalah musim hujan so x pasti lg mcm mna jln sna....so klu sy dpt info sy bgtau kamu ok.... cheers
Back to top Go down
View user profile
martinicious
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 59
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job : Event Co-Ordinator
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Room Rates   Sat Feb 21, 2009 2:31 pm

Ok Guys.. nie list arga for our place of stay..

1 Inclusive of breakfast for two (2) persons.
Standard RM 180

Deluxe RM 200

Extra Bed RM35

So sa rekomen kita ambil ja deluxe room (No.of rooms TBA) pasal dia besar skit, lagipun alang2 juga RM20 tu..

Nie arga Standard..Aku suda cuba ugut dorang kasi rate murah tapi ndak bhasil...So sepa2 yg buli tlg dapat rate lagi murah dari nie sila2kan la..Jay, cuba ko pigi tanya...

_________________

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Back to top Go down
View user profile
martinicious
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 59
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job : Event Co-Ordinator
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: BBQ Nite   Sat Feb 21, 2009 2:41 pm

Guys, sila tambah apa2 yg kamu rasa kurang k

Food for BBQ Nite.
-3kg Chicken Wing (dalam RM30-RM40 Sori, sa pun men pandai2 ja taruh arga nie.)
-6pct Sausages (RM30)
-Lamb Chops (RM40)
-3pct Crab Sausages (RM20)

Total = RM130 or RM13 per person x 10 pax

of coz makin byk yg pigi, makin byk kita punya makanan yg perlu d tambah..

Sila2 bagi idea apa lagi yg kita mo mkn time d sana k...
Back to top Go down
View user profile
j_a_Y
VIP Member
VIP Member
avatar

Male
Number of posts : 127
Age : 30
Location : kota kinabalu
Job : tourist guide
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 2:57 pm

pasal harga tue bro d pine resort sy akn cuba cr yg murah ok.....klu dpt sy akn inform awal2 so kamu suma blelah bajetkn....

pasal mkanan nie emm sy cadangkn kita kc confirm dlu bape org yg pg sbb takut nnt ada yg x pg mknan tue x abis kn dah membazir....so selain senarai yg bro bg tue apa kata kta bw sedikit minuman keras sbgai pemanas badan sbb sna mlm kn sejuk tp setiap seorg d hadkn beberapa tin sja sbb keesokan hr kta nak blk dah kn takut ada yg tlbh tido kta minum juz for fun..... cheers
Back to top Go down
View user profile
j_a_Y
VIP Member
VIP Member
avatar

Male
Number of posts : 127
Age : 30
Location : kota kinabalu
Job : tourist guide
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 3:14 pm

ok sy dah check harga utk kinabalu pine resort,standard room twin rm175 include breakfst...
deluxe room still same rm200.......so klu high season add rm40 bro.....this one no makap2 harga lg...

Idea apa kata kta menginap d fairy garden resort atau strawberry garden or yg dkat2 kundasang sy akn cr dlu senarai harga nnt sy akn listkn bt msa nie kta bincang dlu dgn drg trv,jex and randy sbb x nak bt perancangan yg kelam kabut klu bleh biarlah berjalan dgn lancar ok bro.... cheers
Back to top Go down
View user profile
randy
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 291
Age : 29
Location : Luyang~Lintas
Job : sTudent
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Feb 21, 2009 5:27 pm

owh..
ok2 juga harganya tue..

nnti kta bncang dgn lebih lanjut k..
jmpa ne mlm..
Back to top Go down
View user profile http://www.turbomaniac88.blogspot.com
Trv_86
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 240
Age : 31
Location : Kota Kinabalu
Job : Computer Tech
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sun Feb 22, 2009 4:27 am

Emm.. ok lar juga tue... Tapi, kita tgk dulu lar keadaan macam mana... mo tengok berapa member2 mo join yang comform... Very Happy

_________________
TrevoR
trevor.philip86@gmail.com
Back to top Go down
View user profile
__p_yE__.com
Senior Airman
Senior Airman
avatar

Male
Number of posts : 135
Age : 31
Location : key Bee as cow boy town
Job : still riot..
Registration date : 2009-03-07

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Sat Mar 07, 2009 10:29 pm

wow bulan 5 kah?..Exclamation
hUhu aku msih laie di kL cheers
nmpk nya ndak lah aku terjuin ni..kim slm jak lah sma semua.. sunny
Back to top Go down
View user profile
Trv_86
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 240
Age : 31
Location : Kota Kinabalu
Job : Computer Tech
Registration date : 2009-02-16

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Tue Mar 10, 2009 11:15 am

__p_yE__.com wrote:
wow bulan 5 kah?..Exclamation
hUhu aku msih laie di kL cheers
nmpk nya ndak lah aku terjuin ni..kim slm jak lah sma semua.. sunny

Wow geng... ko buat apa d KL..? Alala... hehe... cancel la d KL tue.. pegi ranau kita... ekekeke...

_________________
TrevoR
trevor.philip86@gmail.com
Back to top Go down
View user profile
j_a_Y
VIP Member
VIP Member
avatar

Male
Number of posts : 127
Age : 30
Location : kota kinabalu
Job : tourist guide
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Tue Mar 10, 2009 4:43 pm

Trv_86 wrote:
__p_yE__.com wrote:
wow bulan 5 kah?..Exclamation
hUhu aku msih laie di kL cheers
nmpk nya ndak lah aku terjuin ni..kim slm jak lah sma semua.. sunny

Wow geng... ko buat apa d KL..? Alala... hehe... cancel la d KL tue.. pegi ranau kita... ekekeke...

blk lah ko p kk p ranau kta.... lol!
Back to top Go down
View user profile
randy
Administrator
Administrator
avatar

Male
Number of posts : 291
Age : 29
Location : Luyang~Lintas
Job : sTudent
Registration date : 2009-02-15

PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   Tue Mar 10, 2009 7:37 pm

alaa..
mcm byk yg tdk jd p ranau ne..
amcm?.. Question Question Question Question
Back to top Go down
View user profile http://www.turbomaniac88.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: konvoi pg Ranau...   

Back to top Go down
 
konvoi pg Ranau...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Anybody got a Versys?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: LATEST NEWS :: GATHERING & ACTIVITIES-
Jump to: